Welkom op janpelleboer.nl

Jan Pelleboer (1924-1992): de aartsvader van de Nederlandse weersverwachting, was een bekend weerman. Maar vooral ook een pionier op zijn vakgebied. Als eerste gaf hij een cijfer aan het te verwachten weer. Met veel humor bij zijn weerpraatjes volgden velen hem op radio en t.v. Hij was ook de eerste met een eigen telefonische weerlijn. Internet bestond nog niet. Met hetzelfde vakmanschap en elan is daarom als eerbetoon deze Jan Pelleboer site ontwikkeld.
Met niet alleen het weer maar ook met webcams en het plaatselijk nieuws. Want Jan Pelleboer was niet alleen een "weerdier" maar evenzeer een nieuwsdier. Hij was behalve weerman namelijk ook journalist. Daarnaast was hij een echt dorpsmens met grote belangstelling voor het plaatselijk nieuws. Vandaar de koppeling van het weer met het nieuws van de lokale radio en t.v.

De weergegevens op de site worden verstrekt door plaatselijke weerstations en weeramateurs. Door te klikken op de "ballonnetjes" op de kaart hiernaast komt u bij de plaatselijke weerstations met het nieuws van de lokale radio en t.v. en een lokale webcam.

Janpelleboer.nl is als het weerbericht: je kunt er eigenlijk niet zonder.Actueel weer in Nederland


min
°
max
°

Sponsoren